strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Bażant
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Bażant wojewody
Bażant w potrawce
Bażant z pieczarkami I
Bażant z pieczarkami II
Bażant w maladze
Bażant po węgiersku
Bażant po wawelsku
Bażant po tulońsku
Bażant po ułańsku
Bażant ho rumuńsku
Bażant po słowiańsku
Bażant po pralacku II
Bażant po poznańsku
Bażant po prałacku I
Bażant po myśliwsku
Bażant po normandzku
Bażant po krakowsku
Bażant po królewsku
Bażant po chłopsku II
Bażant po gdańsku
Bażant po generulsku
Bażant po cygańsku '
Bażant po chłopsku I
Bażant po brukselsku
Bażant po angielsku II
Bażant po angielsku I
Bażant po amerykańsku II
Bażant po admiralsku
Bażant po amerykańsku I
Bażant „Leszczyńskiego”
Bażant „Livournaise"
Bażant pieczony
Bażant „Chmielowslciego"
Bażant „Demidoff"
Bażant „Geogine”
Bażant kominkowy
Bażant „Kotzebue"
Bażant księżycowy”
Bażant a la Dzieduszycki
Bażant a la Kiepura
Bażant a la Rossini
Bażant „Bractwa Kurkowego"
Bażant a la Dębski
Bażant duszony
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton