strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
KORZENNA, PIECZONA SZYNKA Z DZIKA
PIECZONA, AROMATYCZNA SZYNKA Z DZIKA
Świąteczny udziec z dzika z sosem głogowym
SCHAB Z DZIKA Z RODZYNKAMI I ORZECHAMI
PIECZONY SCHAB Z DZIKA PRZEKŁADANY ANANASAMI
SCHAB Z DZIKA NADZIEWANY ŚLIWKAMI
ŁOPATKA Z DZIKA DUSZONA Z FASOLĄ
SCHAB Z DZIKA W PIKANTNYM SOSIE
ŁOPATKA Z DZIKA ZAPIEKANA Z ZIEMNIAKAMI
Szynka w piwie, westfalska.
Szynka pieczona
Szynka pieczona w cieście
Z DZIKA
PECZEŃ Z DZIKA Z FASOLĄ JASIEK
PIECZEŃ Z DZIKA SZPIKOWANA SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Aromatyczna karkówka z dzika
Kotlety z dzika duszone w kapuście
Pieczeń z dzika.
DZIKA KACZKAW SOSIE CZEKOLADOWYM
Schab z dzika nadziewany kiełbasą.
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton