| Potrawa: Zając po hiszpańsku | |
| Składniki: comber i uda I/3 szklanki oliwy 20 dag cebuli; sól pieprz papryka mielona czosnek goździk-i cynamon i szafran do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać oliwą, dodać obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulę oraz przyprawy i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzi Następnie należy mięso wyjąć z naczynia, oczyścić z przypraw i cebuli, podsmażyć na przecedzonej oliwie, skropić wodą (może być czerwone wytrawne wino), po czym dusić na małym ogniu pod przy-krycie Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przecedzonym i doprawionym sosem, podgórza Podawać z ziemniakami i surówkami | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|