strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
 
Potrawa: Dzik „Cora"
Składniki:
50 dag mięsa (okrawki)
2 dag mąki
tłuszcz
!0 dag groszku konserwowego
2 owoce ostrej papryki konserwowej
I/9 szklanki zalewy z papryki
1/2 szklanki śmietany
5: dag oliwek
faszerowanych; sól
pieprz
przyprawa myśliwska i przy-prawa o zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i oprószyć mąką, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Następnie połączyć z groszkiem, zmieloną papryką, zalewą, śmietaną i groszkiem, chwilę pogotować i doprawi Podawać z ryżem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton