strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
 
Potrawa: Kotlet z dzika „Monaco"
Składniki:
50-60 dag schabu
2 dag mąki
tłuszcz
2 owoce ostrej papryki konserwowej
I/4 szklanki keczupu
1/4 szklanki śmietany
2 żółtka; sól
pieprz i miód naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety przygotować wg przepisu Kotlety z dzika a la Kierhedź (st 32), Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Paprykę zemleć, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Ogórki obrać, połączyć z keczupem, śmietaną i żółtkami, doprawić, polać kotlety i zapiec pokrajać w cząstki, podsmażyć razem z obraną, opłukaną cebulą, połączyć ze Podawać z ryżem i surówkami śmietanką i winem, zalać kotlety, dusić kilka minut i doprawi Podawać z ziemniakami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton