strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Różności
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
 
Potrawa: Kiełbasa z dzika w piwie
Składniki:
60 dag kiełbasy
25 dag cebuli
tłuszcz
piwo jasne; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokrajać na porcje Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki i usmaży Do cebuli włożyć kiełbasę` wlać piwo i dusić o 8 minut na małym ogniu, na koniec doprawi Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą kwaszoną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton