| Potrawa: Stek z królika |  |
| Składniki: comber 2 dag milki tłuszcz I/2 szklanki zmielonej papryki konserwowej 1/2 szklarski gęstej śmietany 2 dag kaparów (niekoniecznie); żółtko; sól pieprz i cukier do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, wyżyłować, pokrajać na porcje w poprzek włókien, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem owalne stek Następnie posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, dodać paprykę wymieszaną ze śmietaną, opłukany-mi kaparami, żółtkiem i przyprawami, zapiec Podawać z ziemniakami i sałatą zieloną . -: | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|