| Potrawa: Zrazy mielone z królika | |
| Składniki: 30 dag okrawków mięsa 10 dag tłustej wieprzowiny S dag bułki 2 dag suszonych grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 dag kaparów 1-2 jajka 2 dag mąki szklanka śmietany IS dag sera żółtego; sól i pieprz do smaku
| Sposób przygotowania: Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułek Grzyby umyć, namoczyć i 17o ugotowaniu pokrajać w paseczek Połączyć z przygotowaną masą mięsa, _koncentratem pomidorowym, opłukanymi kaparami i jajkami, doprawić, Następnie uformować kule, lekko je spłaszczyć, oprószyć mąką, zrumienić ze: w,~ wszystkich stron-, zalać doprawioną śmietaną, posypać startym serem i upiec Podawać z ziemniakami, zasmażanymi buraczkami i z surówkami | Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |
|