strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Rolady, faszerowanie
 
Potrawa: Panada mączna do pulpetów i farszów
Składniki:
300 ml wody
150 g mąki 60 g masła
1/4łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka masła do posmarowania półmiska i pergaminu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki włożyć do garnka i mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania gotować tak długo, aż masa w formie dużej kluski zacznie odstawać od ścianek garnka. Natłuścić porcelanowy półmisek, rozsmarować na gładko masę i przykryć natłuszczonym pergaminem. Ostudzić.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton