Potrawa: Bulion z dziczyzny z grzybkiem |  |
|
Składniki: 3/4 I sklarowanego mocnego bulionu dziczyzny
20 ml koniaku
3 łyżki Iiści sałaty bez żyłek pokrojonych jak makaron i krótko poddusić w łyżeczce masła 3łyżki omletu pokrojonego w drobną kostkę
4łyżki masła
6 małych kromek białego pieczywa obranych ze skórki
150 g smażonego farszu z dziczyzny zamiast wątroby
6 łyżeczek tartego ementalera
|
Sposób przygotowania: Bulion zagrzać i przyprawić koniakiem. Włożyć do niego paski sałaty wraz z pokrojonym omletem. Na patelni rozgrzać masło.
Kromki pieczywa zrumienić z obu stron na złoty kolor. Posmarować je następnie farszem, posypać tartym serem, krótko zapiec i podawać jako dodatek do zupy.
i koniakiem. Przygotować pulpety z farszu i dodać do zupy. |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |