strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Gołąb
  Rodzaj potrawy: Zupy
 
Potrawa: Zupa z gołębi
Składniki:
2 sprawione gołębie 2 łyżki masła 50 g pokrojonego w kostkę omletu z marchewki 1 I wrzącego bulionu z drobiu
wygotowanego z rozdrobnionymi szkieletami
resztkami mięsa z gołębi i kośćmi od wędzonej szynki 50 ml madery
Sposób przygotowania:
Wyciąć piersi z gołębi i usunąć skórę. Rozpuścić masło i obsmażyć piersi przez 5 minut na wolnym ogniu ze wszystkich stron. Wraz z omletem pokroić je na cienkie paseczki i włożyć do naczynia na zupę. Bulion przyprawić maderą i wlać na pokrojone mięso i omlet.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton