| Potrawa: Zupa z zająca | |
| Składniki: 150 g pieczonego mięsa z zająca bez ścięgien tłuszczu i błon pokrojonego
kostkę 112 I bulionu podstawowego
z dziczyzny .
400 ml kremu z drobiu
125 g oczyszczonych drobno posiekanych pieczarek
50 ml wytrawnego czerwonego wina 150 ml
30% kwaskowatej śmietanki
sól pieprz pieprz cayenne 6 łyżek pieczonego mięsa
z zająca oczyszczonego ze skóry i błon pokrojów ego na cieniutkie paseczki
2 trufle z puszki pokrojone
w kosteczkę-. .
| Sposób przygotowania: Mięso zmiksować ze 100 ml bulionu z dziczyzny. Krem z drobiu i pieczarki, mieszając, gotować razem przez 5 minut, po czym dodać puree z zająca i czerwone wino. Krótko pogotować, przetrzeć przez gęste sito, wlać do garnka, dodać resztę bulionu i raz jeszcze zagotować. Domieszać śmietankę, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Włożyć do zupy pieczone mięso z zająca i trufle. | Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |
|