strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Zakąski i przekąski
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
 
Potrawa: Omlet z trybulką
Składniki:
150 ml podstawowego bulionu z dziczyzny 5łodyg trybuli 1 jajko
2 żółtka
Sposób przygotowania:
Zagotować bulion, włożyć do niego trybulkę. Trzymać pod przykryciem około 15 minut. Trybulkę wyjąć. Bulion przestudzić, a kiedy będzie letni, domieszać jajko i żółtka. Dalej postępować, jak podano w poprzednim przepisie. Omlet można również przygotować w nieco prostszy sposób. Wymieszane składniki należy wówczas wlać na patelnię z roztopionym tłuszczem i na 12-15 minut postawić na małym ogniu Gotowy omlet wyrzuca się z formy i studzi, a następnie foremkami do ciastek albo nożem wycina różne kształty.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton