| Potrawa: Medaliony z sarny po waldhucku |  |
| Składniki: 3 łyżki majonezu
4 plastry skośnie pokrojonej polędwicy (2-3 m grubości)
6 łyżek masła - .
4 kromki razowego chleba wielkości plastrów polędwicy 2lyżki oleju pieprz i sól
3łyżki smażonych borówek
| Sposób przygotowania: Ukręcić majonez. Medaliony zbić lekko i uformować z powrotem. Na patelni rozgrzać 4 łyżki masła i zrumienić z obu stron kromki razowego chleba. Równocześnie na drugiej patelni, w reszcie masła i oleju, smażyć polędwicę, po 2 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i przez następne 2 minuty dosmażyć po obu stronach. Kromki chleba ułożyć na półmisku, na nich medaliony, posolić i popieprzyć. Na wierzchu udekorować majonezem wymieszanym z borówkami.
Dodatek: chipsy ziemniaczane. | Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |
|