strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Sosy
 
Potrawa: Sos diabelski
Składniki:
2 łyżki masła 1 mała cebula i 2 szalotki obrane i drobno posiekane 200 ml białego wytrawnego wina 300 ml demi-glace 1 łyżeczka sosu Worcester pieprz szczypta pieprzu cayenne
Sposób przygotowania:
Rozgrzać masło, poddusić na złoty kolor cebulę i szalotki, dolać wino i wygotować do 1/4 1. Domieszać derm-glace i gotować przez 10 minut na małym ogniu. Przetrzeć przez gęste sito, przyprawić sosem Worcester, pieprzem i pieprzem cayenne.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton