| Potrawa: NACIERANE KECZUPEM KOTLETY SCHABOWE Z RUSZTU | |
| Składniki: Składniki: 80-100 dag schabu (najlepiej karkówki) bez kości 5 łyżek oleju 5 dag cebuli 1-2 łyżki keczupu sól pieprz.
| Sposób przygotowania: Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać i wymieszać z oliwą i keczupem. Mięso umyć, osączyć z wody, pokrajać na porcje w poprzek włókien, posmarować mieszaniną z oleju, keczupu i cebuli, pozostawić na godzinę, aby mięso dobrze wymacerowało się. Następnie kotlety położyć na grillu i upiec z obydwu stron. Gotową potrawę po-solić, oprószyć pieprzem.
Do kotletów podać czosnkowate bułki z grilla lub ziemniaki pieczone, surówkę, sałatkę jarzynową (mogą być konserwowe) lub też zieloną sałatę, cykorię, ogórek. | Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski" |
|