strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Kotlet z sarny po francusku
Kotlet z sarny po jagiellońsku
Filety z sarny „Gotard"
Filety z sarny „Victoria"
Filety z sarny „zamkowe"
Kotlety z sarny a la Henryk IV
Stek z sarny po dyrektorsku
Stek z sarny po angielsku
Stek z sarny po amerykańsku
Stek z sarny „Paradise"
Kotlet z sarny po rzeszowsku
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton