strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Słonka
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
Słonki z rusztu
Słonki po myśliwsku z rodzynkami
Słonki z jabłkami
Słonki pieczone z brzankami
Słonki z pieczarkami
Słonki pieczone w chlebie
Stonki pieczone w glinie
Słonki pieczone tradycyjnie
SŁONKI W SOSIE KOPERKOWYM
SŁONKI NADZIEWANE OWOCAMI
SŁONKI NADZIEWANE ZIELONYM GROSZKIEM
SŁONKI NACIERANE ROZMARYNEM
SŁONKI Z NADZIENIEM ORZECHOWYM
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton