strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Krokiety z dzika
Sznycle z dzika a la Lubomirski
Stek z dzika
Filety z dzika „Waldek”
Medalion z dzika w grzankach
Filety z dzika po polsku
Filety z dzika po kasztelańsku
Filety z dzika po białowiesku
Kotlet z dzika „Walery"
Kotlet z dzika po tyrolsku
Kotlet z dzika po szydłowsku
Kotlet z dzika po obywatelsku
Kotlet z dzika po odesku
Kotlet z dzika po królewsku
Kotlet z dzika „Monaco"
Kotlet z dzika „Margaret"
Kotlet z dzika „Marysieńka"
Kotlet z dzika
Kotlet z dzika a la Kierbedź
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton